Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TS Club’a karsiyim!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kulüp sözcügü dile yerlesmis. Illa bunu kullanacaksak TS KULÜP olsa idi.

Ya da daha yaratici çok ad bulunabilir id. Bence de TS CLUP çok uydurma bir isim. Üstümüzde de egreti durmus.
    "Trabzonluluktan aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Belki FM... Ama yok lan, Trabzonluluk daha güzel..."

Yorum

Arkadaslar bu kelimenin bence türkçe veya yabanci herhangi bir kelime olmasi tartisma konusu olmamali önemli olan insanlarla iletisim kurabiliyormuyuz.Yani iletisimi ingilizceyle kurabiliyorsak sorun olmamali.Bunu söylerken tabiki yozlasmaya karsiyim ancak suda bir gerçek turkçenin için çok sayida yabanci kelime var ve bu kelimeleri kullanirken ' BU KELIME YABANCI BUNU KULLANMAYAYIM '
      DEMIYORUZ

Yorum

İlk olarak pasha_61 tarafından gönderildi
        Arkadaslar bu kelimenin bence türkçe veya yabanci herhangi bir kelime olmasi tartisma konusu olmamali önemli olan insanlarla iletisim kurabiliyormuyuz.Yani iletisimi ingilizceyle kurabiliyorsak sorun olmamali.Bunu söylerken tabiki yozlasmaya karsiyim ancak suda bir gerçek turkçenin için çok sayida yabanci kelime var ve bu kelimeleri kullanirken ' BU KELIME YABANCI BUNU KULLANMAYAYIM '
        DEMIYORUZ

Dediginiz dogru da sizce CLUP kelimesi ile kiminle irtibat kurabiliriz?
        "Trabzonluluktan aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Belki FM... Ama yok lan, Trabzonluluk daha güzel..."

Yorum

Söylemek istedigim su club dediginizde ne anlatmak istediginizi herkes anliyor degil mi?

Yorum

Hayir anlamiyor. Gidin bir köye CLUP deyin bakalim ne diyorlar size.Kulüp desek ne olur? Yani mantikli olmak lazim. Kulüp de ayni sözcük, yabanci. Ama TDK sözlügüne dahi girmis dile yerlesmis. Clup nerede geçiyor? Hangi sözlükte var? Türkçede CLUP diye bir sey var mi?

Ayni sözcügün ingilizcesini yazinca ne oluyor daha mi elit oluyoruz?

Bilgi, birikim, karizma, marka vs.. Bunlara sahip olmak için Ingilizce sözcük kullanmak zorunda degiliz. Kullanacaksak bile bunu Ingilizce yazmak zorunda degiliz. Hiçbir mantigi olmayan bu ise siddetle karsiyim. Bu ismi bir özentilik olarak görüyorum. Özentiligi de takimima yakistiramiyorum.

Yorum

Ya eger bu konu tartisilacaksa Ts Clup bastan yanlis bi marka olucaksak böyle bisey olmamali marka dedigin tek kelime olur magaza ismi gibi degil sadece Ts olsaydi bence daha mantikli olurdu he bide arma yapsalar çok iyi olur...
              guRbetcigençleR

Yorum

Bende Nytre ye katiliyorum..Orhun yazitlarinda da Türkçe ye sahip çikilmasi ve hiçbir zaman bundan vazgeçilmemesi belirtilmistir..Hazir konu açilmisken bir olay anlatiyim...Zamaninda Çinlilerin Türklere yaptigi baskidan bikan Türkler Çin in himayesi altina girmeyi kabul etmislerdi ama 2 sartlari vardi... 1.Sakallarina dokunulmayacakti

2. Dillerine karisilmayacakti..Burda daAna Dilimizden hiç bir zaman taviz verilmeyecegini anlayabiliriz(Eger birazcik aklimiz varsa)..Bence su an geç degil ama biraz daha beklersek çok geç olacak..Irtibat edebilecegimiz yer hakkinda bir sey bilmiyorum çünkü info@trabzonspor.org.tr ye çok mesaj attim ama hiçbiriyle alakali bir cevap veya gelisme göremedim bunla alakali bilgisi olan varsa lütfen yazsin bizde tepkimizi ortaya koyalimm...

Yorum

ben bi isim buldum

çokta uygun olduunu düsünüyorum

bordo-mavi

hatta trabzonda bordo-mavi adinda bir resturant var sadri sener binasinin altinda çokta yakisti çokta iyi bir is yapior ve herkesin de dilinde...

''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

Bu konuyu tartisma noktasi simdi olmamaliydi marka kurulmus artik yola çikilmis bundan sonra köstekmi olacagiz.Benimde hosuma gitmesede yapacagimiz sey destek olmak.

Yorum

takim top oynamiyor, 3. lük icin oynuyoruz, yani tek derdimiz bu olsunda... önce takimla ilgilensek, daha stad isi var. cok isimiz var cok. önce o konulara sesimizi duyuralimda, TSclup isi kolay

Yorum

tsclub sonranin isi önce takim....

Yorum

Trabzonspor kulübüne ait resmi ürünleri satan magazalar zincirinin adi "TSCLUB" konmussa, kabullenmek gerekir. Markanin ismi anlamsiz bir kelime de olabilir, anlamli kelimeler de olabilir.

"TSCLUB"in Türkçe'de anlami yok, çogu markanin olmadigi gibi.Ilk basta bana da estetik gelmeyenbu ismi,su saatten sonra degistirmemizbence anlamsiz. Kaldi ki; hani su nick(lakap)dedigimiz seyler bile bir markadir da kolay kolay degistirmezmesiniz.

Türkçe'mizi seviyoruz.Ve onazarar verenherolguya karsiyiz.Burasi tamam. Hani birazda kendimizden baslasak? Su internet yazismalarindaki dilimizi Tarzanca'dan Türkçe'ye çevirsek?

Yorum

ben ha|a karsiyim ts c|uba..

bugun önce takim s0nra önce kupa 0ndan s0nra önce transfer...

bu is böy|e 0|ur...

ben de e|imden ge|eni yapacagim...

tek basimada 0|sam.
                            ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                            Çalışıyor...
                            X